Era Victoriana si fascinantele bijuterii locket

Ne-am gandit sa va povestim putin despre bijuteriile de tip locket, precursoarele pandantivelor Memories, varianta secolului 21 a unor bijuterii adorate  in epoca victoriana (1837-1901).

Bijuteriile Locket sunt accesorii mici care se deschid si au capacitatea de a inmagazina in interior mici fotografii, suvite de par sau mici amintiri. Cea mai des intalnita metoda de purtare este ca pandantive purtate pe lantisor la gat, insa se pot purta si ca accesoriu la brosa, breloc sau accesoriu la geanta.


Perioada de inceput a aparitiei locket-urilor a surprins frumoasa bijuterie ca fiind purtatoare de pudre, otravuri, suveniruri, talismane, suvite de par, cenusa sau fotografii. In era Victoriana, perioada de glorie a locket-urilor, doamnele ascundeau in bijuterie o fotografie a barbatului de care erau indragostite, iar daca un barbat oferea unei femei un colier cu suvita lui de par, cel mai probabil acest cadou era urmat de o cerere in casatorie. Pandantivele erau create in general din aur sau argint, in forma rotunda sau de inima si de cele mai multe ori aveau o monograma cu initialele purtatoarei.

 


Mai multe tipuri de locket-uri au iesit in evidenta in perioada reginei Victoria:

  • Locket-uri cu tortita, in forma literei D sau ovala, tortita ajuta locket-ul pentru a fi conectat la lantisor. Nefiind fixata, tortita permitea invartirea pandantivului.

  • Locket-uri pentru suveniruri, create in forma de bila pentru a avea spatiu pentru un obiect mic daruit ca amintire.

  • Locket-uri pentru fotografii cu o capacitate de incarcare cu 2-6 imagini.

  • Locket-uri cu motive filigranate.

  • Locket-uri care erau purtate de vaduve sau de persoanele care tineau doliu.


Astazi, in perioada in care limita intre intimitate si spatiu public este destul de subrezita, marii designeri de bijuterii cred ca trendul bijuteriilor care pastreaza secretele si povestile aproape de purtator este mai puternic ca oricand. Astfel de bijuterii sunt, cu alte cuvinte, mai 'fashionable' ca oricand. Asa-numita Renastere a locket-urilor se intampla chiar acum si asta datorita dorintei fiecareia dintre noi de a purta bijuterii unice, care sa se contopeasca cu caracterul si povestea noastra pentru a forma o compatibilitate vizibila. Colierele Memories sunt varianta moderna a locket-urilor atat de iubite in era Victoriana. Ele pastreaza secretele, povestile, amintirile purtatoarei dar mai ales ale creatorului. Adaptandu-se gusturilor exigente ale doamnelor, bijuteriile Memories ofera unicitate dar si bucuria si marele beneficiu de a putea fi modificate in functie de culoarea si stilul vestimentatiei, cat si in functie de starea de spirit a purtatoarei.


In urmatoarea postare vrem sa va aratam cateva idei despre cum iti poti accesoriza tinuta cu pandantivele Memories altfel decat prin purtarea ca si colier. Stati aproape!

 

Colier Inox Memories Special Moments
183,00 lei
164,70 lei
(Discount: 10.00%)
Colier Inox Memories Tree of Life
158,50 lei
142,65 lei
(Discount: 10.00%)
Colier Inox Memories Passion Ruby
207,50 lei
186,75 lei
(Discount: 10.00%)
Colier Inox Memories Jeux D'Enfants
196,50 lei
176,85 lei
(Discount: 10.00%)
Colier Inox Memories Family Moments
172,50 lei
155,25 lei
(Discount: 10.00%)

Top